Bugün günlerden 30 Mart Türkiye için büyük gün. 2014 Yerel Seçimler bugün atılacak oyların sonuçları ile belli olacak.  Bugün herkes sandık başına gidip oy kullanacaklar, hemen hemen herkesin seçmen kağıdı günler önceden evine ulaştırılmıştı. Seçmen kağıdı ulaşmayanlar ise Yüksek Seçim Kurulu‘nun resmi sitesinden kimlik bilgilerini girerek sandık numarasını ve sandık sırasını öğrendiler. Şun Yüksek Seçim Kurulu‘nun web sitesinin seçmen sorgulama sayfasında aşırı yoğunluktan dolayı bu hizmetten faydalanamıyoruz. Buna rağmen yanınıza üzerinde tc kimlik numarası olan nüfus cüzdanınızla beraber mahallenizde en yakın okula gidip sandık numaranızı öğrenebilirsiniz.

Bugün saatler bir saat ileri alındığı için bir zaman karmaşası yaşandı, mesai yapma zorunluluğu olanlar erkenden oy kullanacağı yere giderek beklemeye koyuldular, Türkiye’de saatlerin ileri alınması, yerel seçimlerden dolayı ertelenmişti, ancak kullanmış olduğumuz akıllı telefonlar otomatik güncellemeye tabi oldukları için bizi şaşırttılar.

Yerel Seçimleri Google da unutmadı. Bilgisayarını yeni açanlar google’ın güzel logosuyla karşılaştıklarında  epey şaşıracaklar. İşte o logo.

googlelogo