Google’da sırf eğlence amaçlı bazı kelime ve kelime öbeklerine öylesine gizli ve eğlenceli animasyonlar eklenmiş ki makalemizi okuduktan sonra çok şaşıracaksınız.  Google makarasına ”en yalnız sayı hangisi yazdığınız da o size hesap makinasıyla 1 olarak cevap veriyor. Ancak bu komutları ingilizce yapmanız gerekiyor. Google’ın gizli sırlarına daha detaylı göz atalım

Google’a ”do a barrel roll” yazdığınızda ne olduğunu biliyor musunuz? 

Do A Barrel Roll: İnternette arama yaparken bir savaş uçağında gibi hissetmek ister misiniz? “do a barrel roll” yazdığınızda tüm sayfanın döndüğünü göreceksiniz.

En yalnız sayı hangisi: Google’a zor sorular sormaktan çekinmeyin. “What is the loneliest number” (en yalnız sayı hangisi) yazdığınızda Google’ın hesap makinesi, size “1” cevabını verecek.

Google’da “Askew” veya “tilt” aramalarını yaptığınızda, sayfanın biraz yana yattığını fark edeceksiniz.

Google gravity” yazın ve “Kendimi şanslı hissediyorum” düğmesine basın. Sayfadaki tüm öğelerin yerçekimine kapılıp düştüğünü göreceksiniz.

 

Google’ın sırları bunlarla sona ermiyor.

Google logosunda ki ''l'' harfi neden yeşil renk

Google logosunda ki ”l” harfi neden yeşil renk?

Google’ın logosundaki bir ilginç detay da gün yüzüne çıktı. California’da bir evin garajında kurulan Google’in ilk ismi değişmeseydi biz şu an BackRub‘a giriyor olacaktık. Google kuruluşu kadar logosunun hikayeside ilginç. Dünyanın en sık kullanılan arama motoru ilk ismi BackRub’dan vazgeçip adını Google yaptıktan sonra logosunu çok kez değiştirdi. Bugün ana sayfayı açtığımızda karşımıza çıkan şirketin son logosu Ruth Kedar imzalı. Kedar’ın tasarıma başlarken renkli, sade ve kullanıcıya günü hatırlatan bir logoya odaklandı. Logo, doğum günleri, özel günler, gündemdeki olaylar ve kişilere göre motifiye ediliyor. Bu tür özel logoların arkasında ise Google Doodles’ın baş tasarımcısı Dennis Hwang var.
Google’ın Ocak 1998’de kurulduğu ilk kurumsal logosuna bakacak olursak, arkasında ne bir tasarımcı ne de bu işe yatırılan bir bütçe vardı. Logo,Google’ın kurucularından Sergey Brin tarafından tasarlanmıştı. Brin, ilk logo hazırlarken, işe ücretsiz grafik programı GIMP’den indirerek başladı. Brin logosunun Yahoo’nunkine benzemesini ancak daha dikkat çekici olmasını istiyordu. Böylece Google’ın her harfini bir renkten seçti. Bu logo 2009’a kadar pek değişmedi.

Google’ın ‘L’si neden yeşil Brin 2009’da Ruth Kedar yeni logo için el sıkıştı. Yeni logo ancak 2010’da resmi logo olarak kabul edildi. Google’ın logo tasarımcısı Ruth Kedar, “Yeni logoyu tasarlarken en çok renk konusunda zorlandım. İlk logo o kadar rekliydi ki, renklerden vazgeçmeden logoyu sadeleştirmek için ben de renk denizine daldım” dedi. Kedar, sonunda ‘l’ dışındaki tüm harfleri ana renk ‘l’ harfini ise ara renk yaptı. Logoda ‘l’de ara renk olan yeşilin kullanılmasının ana fikri ise “Googlekuralları takip etmez” sözü.